Keresés a blogban és máshol

2013. június 22., szombat

Watercolors, 2008

Watercolors, 2008
English and hungarian subtitles


rendezte(és írta): David Oliveras
zene: Marcelo Cesena (és Dorian Rimsin)
114 perces, amerikai romantikus filmdráma
Danny – Tye Olson/Ian Rhodes
Carter – Kyle Clare
02_watercolors_scottsdale2008_l
Angol és magyar felirattal – David Oliveras filmje.
A Watercolors-t 2008-ban rendezte, a film először 2009-ben jelent meg dvd lemezen. A filmdráma 114 perc (cseh változatban 106 perc). A film ugyan angol nyelvű, az angol felirat remélhetőleg plusz segítség lesz, illetve a google fordító szolgáltatása is könnyebben teszi át egyéb nyelvre, mint a magyart.
watercolors08watercolorsWatercolors - Aquarela
 Danny Wheeler -Tye Olson
Carter Melman - Kyle Clare
Andy - Ellie Araiza
 Miriam Wheeler - Casey Kramer
Stephen Melman - Jeffrey Lee Woods
az idősebb Danny Wheeler - Ian Rhodes
Allan - Edward Finlay
 Mrs. Martin – Caren Black 
images

Vigyázz a film zenéjével, mert foglyul ejt: 
A film zenéjét Marcelo Cesena (és Dorian Rimsin) szerezte.


New York. Danny, a fiatal és tehetséges festőművész képei  kiállításon. A fiú épp lelkesedhetne, de elég nyomott hangulatban van és ezen barátja, Allan sem tud változtatni. A kiállított képek a 15 évvel ezelőtti történteket idézik, az első hírtelen jött, bonyolulttá váló szerelmet, amelyek a képeket ihlették. És a később történtek egy fogadalomhoz vezették a fiút … amelyet, ha betart, túl sokat veszíthet - ha megszegi, elárulja azt, akit valaha a legjobban szeretett.
Hogyan is lehet eldönteni azt, meddig szerethetsz valakit a halála után? Szeretheted-e egyáltalán, ha téged ellökve a pusztulásba menekül, mert úgy véli, világa összeomlása után – melyről részben tehetsz -, nem leszel elég (ok) az élethez…
15 évvel ezelőtt, egy hétvégén, Cartert – mivel sürgős munkája akad –, apja átpasszolja “megőrzésre” régi ismerőséhez, Danny anyjához. Danny művészlélek, festeget. De épp nem ihletett időszakában van. A két fiú a rövid hétvége alatt összerázódik és a későbbiekben is haverkodnak. Kapcsolatuk egy idő után új irányba indul. Carter megveszekedett életstílust űz, élsportoló, akinek van egy gyógyszerrel megfékezett betegsége. Környezetük reagálása nem meglepő: az ostobák ostobán - és ez mindkét fiúból mást hoz ki. Egy iskolai dolgozat kapcsán Cartert kirakják az úszócsapatból. A ránehezedő nyomás alatt előtör betegsége, az iskola étkezőjében rohamot kap, majd kórházba kerül.
Hogy a szakadékba ne rántsa magával – mivel úgy érzi mindent elveszített –, Carter ellöki magától Dannyt és a pusztulást választja.
Danny nem érti – noha Carter a kórházban próbálja megértetni vele - és nem is heveri ki a történteket. Pedig muszáj lenne, mert őt – még – körbefogja az élet, és a barátja teljes erőből segíteni szeretne… A fiúnak csak ismét kézbe kellene venni a vízfestéket…









ASIN: B0038M61J6
Watercolors, 2008


(First play button after click on the 'CC' button for English or Hungarian subtitles.)







5 megjegyzés:

  1. Valahol olvastam megjegyzések között, hogy ez a mellbevágós drámák között az, ami kiütős is. Megnéztem. Egyetértek.

    VálaszTörlés
  2. "Hogyan is lehet eldönteni azt, meddig szerethetsz valakit a halála után? Szeretheted-e egyáltalán, ha téged ellökve a pusztulásba menekül, mert úgy véli, világa összeomlása után – melyről részben tehetsz -, nem leszel elég (ok) az élethez…'
    Ezt a részt 10 percig olvastam, majd aztán félóráig néztem a semmibe. Bárki is vagy WY, igaz rád a mondás: a szavak fegyverek - neked nem kell kard, az is elég ha írsz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hidrogénnel és butasággal tele a világ. Azt hiszem a hidrogén hamarabb elfogy ...

      Törlés
  3. Miért nem tudom megtnézni? /milan/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tárhelyért fizetett összeget nem akarván az egekbe emelni, ezért kompromisszum kellett. Ezen a helyen az időegység alatti lejátszás limitálva van. Próbáld olykor meg, a hét vagy a hónap elején és sikerülni fog. Ha esetleg lemezen akarnád, akkor pedig írj egy mailt és megbeszéljük.

      Törlés