Keresés a blogban és máshol

2012. február 26., vasárnap

ebook fájlok II.– apróságok


Számtalan oka lehet, hogy a neten épp megtalált és érdekesnek ígérkező cikket, tanulmányt később szeretnéd elolvasni. Vagy talán a kindléden szeretnéd viszontlátni.
Ennek egyik egyszerű módja, hogy a böngészőből az olvasóra küld. Keresd meg a Chrome bővítményei között a ‘ send to kindle ‘ nevűt és engedélyezd. A bővítmény az első futáskor adatok megadására kér.
kindleére
Kellet, hogy járj az Amazon honlapján a Kindle fiókodban, mert anélkül nem igazán lehet használni a Kindlét, ezért tudod, hogy ott engedélyezni/beállítani kell olyan email címeket, amiről az olvasód emaileket fogadhat. Az első rész arra figyelmeztet, hogy vedd fel a kindle@klip.me címet a listára.
A másodiknál pedig meg kell adnod az olvasód email címét: kindlecíme@free.kindle.com hogy nálad landoljon a küldemény.
kindlegyorsbill
Megadhatsz gyorsbillentyű eléréseket, és mentetheted az aktuális cikket a google cloudba is. Valamint egy megadott egyéb email címre is tovább küldheted az aktuális dolgot.
Ha mindnet beállítottál, akkor a böngésző jobb felső sarkában megjelenik a bővítmény ikonja:
kbetu
A sárga négyzetben lévő K betűre kattintva, a böngésző épp aktuális tartalmát a programocska az olvasódra továbbítja, tördelve, a Kindléhez igazítva. Illetve a gyorsbillentyűket használva végrehajtja a megfelelő feladatot.

Ha nincs kedved szórakozni egy ebook fájl konvertálásával, akkor azt megteheted az Amazonnál is. A fiókodban megtalálod mely kiterjesztésű fájlokat fogad az Amazon. Semmi más dolgod nincs, csak írj egy emailt, a kindlecíme@free.kindle.com címre, a mellékletbe/csatolás/ tedd be a fájlt és a tárgyhoz írd oda: convert. Az email szöveges részébe semmit sem kell írnod. Csak olyan email címről írhatsz, ami az Amazon fiókodban a listán van! Pár perc múlva, ha wifi hálózatra kapcsolódik, az olvasódon lesz a konvertált könyv, illetve az amazonnál megadott email címedre is értesítőt kapsz, ami révén számítógépedre is le tudod tölteni a konvertált fájlt (fájlneve.azw). Illetve az Amazon fiókodban megjelenik a kindle gyűjteményedben. Azt azért ne feledd, hogy ha szemetet küldesz, akkor ahhoz méltó lesz az eredmény. Már ezerszer hallhattad, hogy jó végeredményt, csak normális kiindulási fájlból kaphatsz. Ha nem megfelelő a csatolmány, vagy nagyon rossz fájlt küldtél, akkor az email címeden (és nem a kindlén) megjelenik egy értesítés, ami a hibáról tájékoztat.


Egy nagyon rövid filmecske a OneNote OCR használatáról, amelyben azt is láthatod, hogy az eredmény hagy némi kívánnivalót maga után:
Ha a OneNote-ot egyszer elindítod, akkor az beköltözik a tálcára az óra mellé, hogy mindig elérd. Minden számítógép indításkor el fog indulni, és két kattintással nem fogsz tudni megszabadulni tőle. Ez a program mérföldekre van már a színes jegyzetlapocskáktól és arra is ügyelj, hogy ha megteheti, akkor nem csak a gépre menti a jegyzeteidet. Éppúgy, mint a Worddel, ezzel is célszerű megismerkedni, nagyon sok dologra lehet használni, és éppúgy nem játszadozás a fő célja. Ha megismerkednél vele, kezd itt: OneNote. a Microsoft oktató oldalára jutsz, magyar nyelvű.
I. III. X.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése